سیپ ترانک CIP TRUNK به زبان ساده
یکی از انواع راه های ارتباطی در سانترال از نوع ترانک دیجیتال در پروتکل SIP یا Session Initiation Protocol گفته می شود .
در واقع درگاه ارتباطی بصورت ترانک دیجیتال ( خطوط خارجی که می تواند بصورت تماس ورودی و یا خروجی و یا دو طرفه ) مورد استفاده قرار گیرد .
مزایای سرویس
پروتکلی با استاندارد جهانی میان تمامی سانترال ها و سیستم های کامپیوتری می باشد .
با پیشرفت تکنولوژی و افزایش شرکتهای سازنده دستگاه های سانترال و شرکت های استفاده کننده از دستگاه های سانترال ؛ بعضا وجود ساختمانهای متعدد در یک سازمان یا شرکت در نقاط مختلف شهر و یا حتی شهر های مختلف ، و با درنظر گرفتن خرید و تجهیز دستگاه های سانترال با برند های مختلف با توجه به ارائه فروشندگان بومی و نداشتن راه حل کلی داخل سازمانی ، شرکت های سازنده را به فکر ایجاد راهکاری جهت توانایی ارتباط با یکدیگر انداخت ، در این بین ایجاد راهکاری استاندارد چاره کار بود .
با توجه به بنیان گزاری پروتکل SIP تمامی سازندگاه در بروز رسانی دستگاه های خود چه از نظر نرم افزار و چه سخت افزار امکان تجهیز و ارتباط با این پروتکل جهانی را بعضا بخشی بصورت پیش فرض و بر روی دستگاه و بخش دیگر بصورت سخت افزار به بازار ارائه نمودند .
یکی دیگر از بزرگترین مزایای این روش نسبت به روشهای پیشین تبدیل پکت های صدا و مشخصات ارسال کننده تماس و دریافت کننده تماس به صورت IP می باشد ، در روش های سنتی محدودیت های زیادی پیش رو بود ، مانند ( فاصله بین دو مرکز ، تعداد تماس همزمان ، افت کیفیت صدا ، هزینه بالا ایجاد بستر ارتباطی و …. ) .
موارد مورد استفاده
ـ جهت ارتباط بین مراکز
با توجه به استاندارد شدن این پروتکل در بین تمام سازندگان دستگاه های سانترال محدودیت ارتباطی بین دستگاه ها از بین رفته و در تمامی برندهای بروز دنیا امکان پذیر شده.
ـ خطوط شهری 5 رقمی
چند صباحی است که مخابرات پس از گذشت حدودا یک سال و نیم ( اوایل سال 2015 که در جهان راه اندازی شد ) خطوط شهری 5 رقمی خود را از سرویس های قدیمی E1/PRI به نسل جدید SIP Trunk ارتقا داد.